groot

Buitenritten naar bos, duin en strand


Duingebied

Manege Groot ligt op een unieke locatie. Na 5 minuten rijden komt u in een prachtig bos- en duingebied met een ongekende mogelijkheid om paard te rijden: het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit natuurreservaat strekt zich uit van Schoorl tot Wijk aan Zee en beschikt over schitterende en verzorgde ruiterpaden. Dat betekent uren rijplezier voor pony en paard én hun berijder. Men moet er gewoon een keer gereden hebben.

 

Strand

Via het duinreservaat kunt u ook het strand bereiken. Veel ruiters kiezen er voor om eerst een uur door de duinen te rijden, om vervolgens over het strand terug naar stal te keren. Een rit van in totaal ongeveer 2 uur.

 

Vereisten Om een duin- en/of strandrit te kunnen maken moet men in het bezit zijn van voldoende rijervaring, goede kleding en conditie. Het rijden in de duinen is namelijk zwaarder dan een les in de manege. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. De manege beschikt over enkele extra veiligheidshelmen.  De ritten worden onder begeleiding gereden in kleine tot middelgrote groepen.  De deskundige en ervaren begeleiding laat u met plezier de mooiste plekken in het reservaat zien en stippelt hiertoe de voor u meest geschikte route uit, afhankelijk van uw rijervaring.  Op deze manier kunt u op een veilige en verantwoorde wijze van de omgeving genieten. 


Er is dus veel mogelijk bij Manege Groot. Zowel voor kleinere als voor grotere groepen is Manege Groot hét adres om plezierig buiten te rijden. En voor ieder wat wils want we hebben paarden en pony's in alle maten en soorten. 

 

Een bedrijfsfeest of verenigingsuitje?

Ook hiervoor bent U aan het juiste adres! Vele verenigingen en bedrijven zijn U al voor gegaan. Zo kan voor gevorderde ruiters een 2 uurs buitenrit georganiseerd worden in de duinen of op het strand, terwijl beginners een cursus paardrijden krijgen en vervolgens een eenvoudige bosroute kunnen rijden. De manege beschikt over een gezellige kantine waarvan zowel voor als na het rijden gebruik gemaakt kan worden. In overleg is veel mogelijk m.b.t. eten en drinken.

 

Let op: van 1 april t/m 1 oktober is het strand vanwege het zomerseizoen voor paarden gesloten. 

 

De kosten voor een buitenrit onder begeleiding van ca. 2 uur bedraagt 35 euro (incl. duinkaart) per persoon. Het is ook mogelijk om als groep een apart begeleiding te krijgen, deze prijs is op aanvraag.

 

Uw belangstelling gewekt en wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Manege Groot (tel. nr. 072-5061907) en vraag naar de mogelijkheden.

Aangesloten bij FRNS