groot

De Keijserlijke Carrousel Club

De Keijserlijke Carrousel Club (KCC) is in zijn bestaan in 1974 in Schoorl bij Manege Poelenburgh begonnen. Een groep dames en heren trainden iedere dinsdagavond o.l.v. Sem Groenewoud. Oprichter van de KCC was Dhr. J. Keijzer. Vanaf 1 oktober 1981 is de Keijserlijke Carrousel Club ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na een aantal omzwervingen oa bij Ruiterportcentrum Schoorl en Hippisch Centrum Alkmaar kwam deKeyserlijke in 1988 naar Manege Groot.

De Club trainde toen al jaren o.l.v. Dirk-Jan Dekker wat nu nog steeds het geval is. De KCC heeft ook altijd veel aan wedstrijden deelgenomen. In de jaren tachtig beleefde de KCC tweemaal een hoogtepunt; de Club werd kampioen B-Poule en we kregen een prijs voor het schoonste geheel. Na een aantal slechte jaren begon in 1988 de Keyserlijke in een nieuwe samenstelling bij Manege Groot. Dit werd een succes. Meteen op het eerste kampioenschap in 1989 in de D-Poule behaalde de KCC de kampioenplaats en tevens Prix d'Elegance. Het enthousiasme voor carrouselrijden was geboren en bij de ruiters en amazone'svan Manege Groot.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groep met 16 vaste leden, voldoende reserve-leden, een 5 koppig bestuur, een aantal niet-rijdende leden en onmisbare groep groom's die ons de wedstrijden veel werk uit de handen nemen. In 2004 en 2005 werd de Keyserlijke de Nederlands Kampioen Carrousel en won daarmee twee maal de landstitel.

De Keijserlijke Carrousel heeft ook een eigen website: www.kccegmond.nl. Meer informatie over carrouselrijden vind je ook op www.vcncarrousel.nl

Wilt u de KCC in actie zien? Klik hier om naar de manouevre te kijken die op het NK in 2012 werd verreden.

 

Aangesloten bij FRNS