groot

Paardrijles op vele gebieden - voor jeugd en volwassenen.

Op de manege verzorgen wij paard- en ponyrijlessen voor beginners tot gevorderde ruiters/amazones voor jeugd vanaf 7 jaar en volwassenen. De lessen worden in groepsverband gegeven door deskundige instructeurs van maandag t/m zaterdag, zowel 's avond als overdag. Privé-lessen zijn in overleg mogelijk.

Een les bevat nooit meer dan 12 ruiters/amazones, om iedereen voldoende aandacht en goede instructies te kunnen geven. Er zijn voldoende paarden en pony's beschikbaar voor tal van verschillende niveaus en wensen van de ruiter/amazone. 


Beginnen met paardrijden - voor jeugd vanaf 7 jaar en volwassenen.
Wanneer je nog nooit paard gereden hebt en besluit dit te willen leren begin je in kleine groepslessen van een half uur. Tijdens deze lessen leer je de basis van het paardrijden: zit/houding, stappen, draven, lichtrijden, wendingen rijden en een aantal basisfiguren. Als je dit allemaal onder de knie hebt ga je door naar een groepsles voor meergevorderden.

Groepslessen voor meer- tot vergevorderde ruiters/amazones.
Deze lessen duren een uur en er komen verschillende takken van de paardensport aan bod. De lessen bestaan hoofdzakelijk uit dressuur, maar er wordt soms ook gesprongen of carrousel gereden. Wanneer in de zomerdag het weer het toelaat wordt er in de buitenbak gereden of gaat men met de groep een bosrit maken. Verder zorgt de instructeur ervoor dat U snel thuis bent in de omgang met paarden door middel van het poetsen, opzadelen en afzadelen en verdere verzorging.

De manege heeft een binnenbak zodat ook in de winter of bij slecht weer comfortabel gereden kan worden.


Wedstrijden

De manege organiseert regelmatig FNRS- wedstrijden, waar alle ruiters/amazones die een ruiterpaspoort bezitten aan mee kunnen doen. Deze wedstrijden worden door officiële juryleden van de FNRS gejureerd. Het ruiterpaspoort kan via de manege aangevraagd worden.


Carrouselrijden of deelname aan voltige is ook mogelijk. Zowel een carrousel- als een voltigevereniging zijn bij de manege aangesloten. Informatie hierover vindt u elders op deze site.

Manege Groot is een FNRS-manege met tientallen jaren ervaring. U leert dus op een verantwoorde én veilige manier paardrijden en met paarden omgaan. Heeft u interesse, neemt u dan vrijblijvend contact op of kom gerust eens kijken en informeer naar de mogelijkheden.   

 

 

Tarieven lessen Jeugd Volwassenen
Beginners les ½ uur € 6,00
€ 7,00
Losse les 1 uur € 12,00
€ 14,00
10 Rittenkaart € 100,00
€ 120,00
Vrij rijden ½ uur € 6,50
€ 7,50
Vrij rijden 1 uur € 12,00
€ 14,00

 

    

Aangesloten bij FRNS